FAQ
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er zoneterapi
Zoneterapi er en holistisk behandlingsform, som behandler krop og sind. Under dine fødder findes der et kort over hele kroppen. Hver del af din krop har en tilsvarende zone under fødderne, og det er disse reflekszoner, der arbejdes med, ved hjælp af blide tryk og på den måde fjerner energiblokeringer. Det betyder, at dine impulser i nervesystemet øges, kredsløb og immunforsvar styrkes, og affaldsstoffer drænes væk.
Hvad er zoneterapi godt for?
Generelt er zoneterapi godt, hvis du vil vedligeholde et godt helbred, men det er også effektivt, hvis der opstår akutte tilstande/symptomer.
Her er 10 ting som zoneterapi blandt andet kan afhjælpe:
- Fordøjelsesproblemer
- Søvnproblemer
- Astma og allergi
- Hovedpine/migræne
- Fertilitetsproblemer
- Hormonelle ubalancer
- Stress
- Smerter
- Bihule- og mellemørebetændelse
- Nedsat immunforsvar
Hvordan foregår en zoneterapibehandling?
Den første gang du er til behandling hos mig, vil jeg spørge ind til, hvad du har brug for hjælp til. Der behøver dog ikke være et specifikt problem for at få zoneterapi. Nogen vælger også zoneterapi for at få velvære til kroppen.
Hvis du kommer med konkrete udfordringer, vil jeg bestræbe mig på, at finde en sammenhæng mellem din historik og symptomer og ud fra det, vil jeg sammensætte en skræddersyet behandlingsplan til dig.
Behandlingen foregår under dine fødder, med blide og lette tryk, mens du slapper af på briksen. Hvis man ønsker at få øreakupunktur sammen med behandlingen, tilbyder jeg også dette.
Rent praktisk, så er zoneterapi nemt at modtage, da du kun skal tage sko og strømper af, når du ligger dig på briksen.
Hvordan føles zoneterapi
Behandlingen er meget afslappende og føles behageligt for de fleste. Der kan forekomme ømme punkter under fødderne alt efter hvor der findes ubalancer, men trykket på fødderne skal tilpasses, så det ikke er ubehageligt for dig.
Hvor mange behandlinger skal der til?
Du skal som udgangspunkt regne med mindst 2-3 behandlinger. Tilstande, der strækker sig over en længere periode, har ofte brug for flere behandlinger. Så det er meget individuelt, hvor mange behandlinger, der er brug for. Nogen holder også af, at komme fast til behandling for eventuelt at forebygge tidligere symptomer – eller blot for velvære.
Hvilke typiske reaktioner er der efter behandling?
Det er helt naturligt at der kan opstå reaktioner i kroppen efter zoneterapi. Dette er et positivt tegn, da det er kroppens svar på at udrensningen er igang. Ofte vil reaktionerne blive mindre for gang til gang. I de fleste tilfælde, føler man sig godt tilpas og afslappet.
Her er en række reaktioner der kan forekomme:
- Træthed
- Svimmelhed
- Ildelugtende urin/afføring
- Prikkende fornemmelse i kroppen
- Følelsesmæssigt udbrud
- Hovedpine
Husk at det er helt normalt og forbigående. Jeg anbefaler at du efter behandlingen slapper af og hviler dig, samt drikker en masse væske.
Kan jeg få zoneterapi hvis jeg er gravid?
Ja, det kan du sagtens. Mange har effekt ved eventuelle smerter under gravidteten. Det kan også være godt at få zoneterapi op mod fødslen, så din krop og dit sind kan forberede sig.
Kan spædbørn få zoneterapi?
Ja, dit spædbarn kan godt få zoneterapi. Zoneterapi er risikofrit, og en af fordelene ved zoneterapi, er at dit barn bliver mere rolig. Ofte forbedres søvnen markant og eventuel uro dæmpes. Samtidig styrkes immunforsvaret, spændinger afhjælpes og nervesystemet reguleres.
Så alt i alt, er zoneterapi rigtig godt og behageligt for babyer, da det er meget nænsomt og blide tryk, der bruges.
Ofte kommer forældre med problemer som:
- Forstoppelse
- Kolik
- Refluks
- Luftvejsproblemer
- Øreproblemer
- Uro
Det kan være en god idé også at kigge på mor, hvis der ikke ses en umiddelbar bedring hos babyen. Ofte finder man faktisk de samme ømme punkter hos baby og mor, da det kan være en stor omvæltning at træde ind i en ny rolle som forælder.
Hvor lang tid varer behandlingen?
En typisk behandlingen for voksne varer ca. en time, hvor selve behandlingen på briksen varer ca. 50 min.
En typisk baby- og børnebehandling varer ca. 30 min. Alt afhængning af alder på dit barn, kan tiden variere. Der er altid sat god tid af til behandlingen, evt. amning, bleskift mm.
Hvad vil det sige at være RAB-godkendt?
Jeg er RAB godkendt zoneterapeut (Registreret alternativ behandler). Det betyder, at jeg opfylder en række krav til grunduddannelse og efteruddannelse. For at opretholde min RAB godkendelse, stilles der krav til, at jeg skal efteruddanne mig kontinuerligt, hvilket også betyder at jeg altid holder mig opdateret indenfor zoneterapi.
Er det muligt at få tilskud at behandlingerne?
Ja, du kan få tilskud gennem Sygeforsikring Danmark (evt med link) hvis du er medlem.
Hvis du har en Sundhedsforskring, enten privat eller gennem dit arbejde, så er det også muligt at få hjælp herigennem.
Skal jeg have en henvisning fra lægen?
Nej, du skal ikke have henvisning for at få zoneterapi.
Skal jeg have noget med til behandling?
Nej, du skal ikke medbringe noget til behandling hos mig.
Hvordan betaler jeg?
I klinikken kan du betale med kontanter, Mobilepay eller bankoverførsel
Hvis jeg er forhindret i at komme til behandling, hvornår skal jeg så melde afbud?
Du skal som udgangspunkt melde afbud så snart muligt, dog senest kl. 08.00 på behandlingsdagen. Afbud efter kl. 08.00 vil blive pålagt den fulde behandlingspris.
Når du booker en tid hos mig, får du altid en bekræftelse på sms/mail, samt en påmindelse om din tid, dagen forinden.